Beynam Atatürk ve Kültür Evi’nin çevresi düzenleniyor!

Bala Belediyesi ilçede manevi değerleri korumak ve sahip çıkmak için her geçen gün çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak Bala Belediyesi ilçenin göz bebeği olan ve adeta Ankara’nın en önemli manevi kültürel mirası olan Beynam Mahallesi’ndeki Atatürk ve Kültür Evi için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya geldiğinde Beynam Mahallesi’nde konakladığı ve daha sonra müze haline dönüştürülen Beynam Atatürk ve Kültür Evi‘nin çevre düzenlemesinin yapıldığı anları paylaştı.

Belediye ekiplerinin ivedilikle çalışmalarını sürdürdüğü anları paylaşan Buran “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bağımsızlık mücadelemizin ve milli egemenliğin kalbi Ankara’mıza gelirken ilçemiz Beynam mahallemizde konakladığı ve müze haline dönüştürülen Beynam Atatürk Evi’nin çevre düzenlemesini Bala Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz.” ifadeleri kullandı.

BEYNAM ATATÜRK VE KÜLTÜR EVİNİN YER ALDIĞI “BEYNAM ATATÜRK ORMANLARI”NA DAİR YAZIMIZI OKUYABİLİRSİNİZ

BEYNAM ATATÜRK ORMANLARI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelmeden önce Bala’da konakladığı, ‘Beynam Atatürk ve Kültür Evi‘nin de yer aldığı Beynam Mahallesi, tarihi olarak da oldukça önemli bir konuma sahip olduğu için mutlaka görülmesi gerekilen yerler arasında yerini alıyor. Beynam Atatürk Ormanları ismini Atatürk’ün Ankara’ya gelmeden önce Bala’da konaklamasından alıyor.

Öte yandan bağımsızlık mücadelemizin ve milli egemenliğin kalbinin attığı Ankara’da oldukça manevi değeri yüksek olan Beynam Atatürk ve Kültür Evi‘nin etrafı ziyaretçilere daha bakımlı bir görünüm sunabilmek için düzenleniyor.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum