Ankara ve Bala’nın akciğeri Beynam Ormanları’na nasıl gidilir?

Ankara’nın Bala ilçesinde bulunan Beynam Atatürk Ormanları adeta Bala’nın ve Ankara’nın hem akciğeri hem de göz bebeği… Hatta o kadar göz bebeği ki Atatürk’ün Ankara’ya gelmeden önce Bala’da konakladığı, ‘Beynam Atatürk ve Kültür Evi‘ de burada bulunuyor…

İlçede oldukça büyük bir alana sahip Beynam Atatürk Ormanı Başkentli vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor. Temiz havası ve sakinliği ile her Ankaralı vatandaşın hafta sonu da olsa mutlaka uğramak istediği Beynam Atatürk Ormanları’na nasıl gidileceği merak ediliyor… Peki Bala Beynam Ormanlarına nasıl gidilir? Beynam Ormanları nerede? İşte sorularınızın yanıtı…

Ankara’ya yaklaşık 45 KM uzaklıkta olan Beynam Atatürk Ormanları’na Ankara’dan vatandaşlar ortalama 45- 50 dakika arasında ulaşabiliyor. 400 hektarlık alana sahip olan Beynam Atatürk Ormanları büyülü manzarası ve temiz havası ile vatandaşları mest ederken bir yandan da Beynam Kent Ormanı olarak da biliniyor. Bala Belediyesi sınırlarında bulunan Beynam Atatürk Ormanları, şehir merkezinden Konya yoluna çıkıp ardından da Kulu makası ayrımından Kayseri – Kırşehir yoluna girip Bala güzargahı üzerinden devam ettiğinizde solunuzda kalıyor. Beynam yazılı tabelayı gördüğünüzde hemen o yöne dönebilirsiniz. Ayrıca Ankaralı vatandaşlar her ne kadar şahsi araçları ile ulaşım sağlasa da Beynam güzergahına kadar toplu taşıma araçları da mevcut.

Öte yandan bir merak konusu da tabii ki Beynam Atatürk Ormanları’nda neler yapılabileceği… Peki Beynam’da neler yapılabilir?

 Yürüyüş parkuru, modern mesire alanlarından dinlenme tesislerine kadar bulunan Beynam Atatürk Ormanları’nda piknik ünitelerinde temiz hava eşliğinde ailecek mangal keyfi yapabilirsiniz.

Ayrıca oldukça modern olan çam ormanında, kır gazinosu, tuvalet, çocuk oyun grubu ve otopark da bulunmaktadır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelmeden önce Bala’da konakladığı, ‘Beynam Atatürk ve Kültür Evi‘nin de yer aldığı Beynam, tarihi olarak da oldukça önemli bir konuma sahip olduğu için mutlaka görülmesi gerekilen yerler arasında yerini alıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Beynam Atatürk Ormanları ismini Atatürk’ün Ankara’ya gelmeden önce Bala’da konaklamasından alıyor.

Tek Yorum

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum