Bala Belediyesinden İsrail’e yeni bir boykot daha! Yerli ödeme sistemine geçiliyor

Bala Belediyesi, İsrail’in Filistin’de masum sivilleri hedef almasına yönelik eylemlerine her fırsatta tepkisini dile getiriyor.

Kadın ve çocuk başta olmak üzere binlerce masum sivilin İsrail tarafından hedef alındığı Filistin’de zor günler yaşanırken Bala Belediyesinden de yeni bir boykot daha geldi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail’i kınayarak paylaşım yapan Bala Belediyesi son olarak personellerinin maaş ödeme sisteminde de değişikliğe gitti.

“FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ”

Bala Belediyesinden yapılan açıklamada, “Bala Belediyemizin tüm personellerinin maaş kartlarını yerli ve milli ödeme sistemi TROY (Türkiye’nin Ödeme Yöntemi) sistemine geçiriyor, bu zulme destek olanları boykot ediyoruz. Yanındayız Filistin” ifadelerine yer verildi.

TROY KART NEDİR?

TROY, Bankalararası Kart Merkezi tarafından 2015’te kurulan ödeme şemasıdır. Türkiye’nin ilk ve tek yerli ödeme sistemidir. Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunmaktadır. TROY’un açılımı “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi“dir. Bu yerli ödeme sistemi, bankalar ve işletmeler arası para akışını sağlayan elektronik bankacılık yöntemi olarak kullanılır. TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. 2017’de Discover Card ağı aracılığıyla dünya genelinde kabul edilmeye başladı.

Böylelikle Bala Belediyesi çalışanları, Türkiye’nin ilk ve tek yerli ödeme sistemi TROY ile maaşlarını alabilecek.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum