Balalılar Etimesgut Sincan Birlik ve Dayanışma Derneği ihtiyaç sahiplerini gözetmeye devam ediyor: Ankara’daki ve Bala’daki tüm hemşehrilerimize dokunduk!

ÖZEL HABER – Balalı vatandaşların her daim yanında olan ve desteğini esirgemeyen Balâlılar Etimesgut Sincan Birlik ve Dayanışma Derneği’nde (BESDER) Genel Başkan Yurdel Zorba, icraatları paylaşarak “Neden BESDER?” sorusuna yanıt verdi.

2019 yılında kurulan fakat sayısız ihtiyaç sahibi vatandaşı gözetip yanında olan BESDER, farklı projeleriyle faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Genç, yaşlı, çocuk, öğrenci, esnaf, demeden her durumda ve koşulda ihtiyaç sahiplerinin yanında olan BESDER bu yıl 5. yılını dolduruyor.

Balalı tanınan tanınmayan hayırseverler ile yüzleri gülümseten BESDER’de Genel Başkan Yurdel Zorba, “BESDER nedir, neler yapıyor, amacı nedir?” sorusuna da Ankara Bala Haber’de yanıt verdi…

Ankara Bala Haber’e konuşan Başkan Yurdel Zorba, “Balâlılar Etimesgut Sincan Birlik Ve Dayanışma Derneği (BESDER) olarak 20 Aralık 2019 tarihinden beri sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı ilke edinmiş hemşehrilerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız olmak üzere, pandemi salgın hastalıkla mücadele döneminde sosyal sorumluluk projelerimizle birçok ilke imza attık.” ifadelerini kullandı.

“BALAMIZIN 55 MAHALLESİ VE ANKARA’NIN TÜM İLÇELERİNDEKİ HEMŞEHRİLERİMİZİ ZİYARET ETTİK”

Yapılan icraatlara ilişkin konuşan ve sosyal sorumluluk projesine de değinen Zorba, “Sosyal Sorumluluk Projelerimiz Balâ Sevgi Evi ve Küçük Dokunuşlar ile mübarek Ramazan ayında birçok ailemize yardım elimizi uzatarak sadece Etimesgut Sincan Bölgesi ile sınırlı kalmadık Balâ’mızın 55 mahallesi ve Ankara’nın tüm ilçelerindeki hemşehrilerimize ziyaretler yaparak acı ve tatlı günlerinde yanlarında olmaya azami özen gösterdik.” dedi.

AHİLİK GELENEĞİNİ YAŞATABİLMEK İÇİN BALALI ESNAFLARIMIZIN, HEMŞEHRİLERİMİZİN BİRBİRİ İLE TANIŞMALARINI VE TİCARET YAPABİLMELERİNİ SAĞLADIK”

Ahilik geleneğinin önemine de vurgu yapan Zorba, “Ahilik Geleneğini yaşatabilmek için, ticari faaliyet gösteren esnaflarımızı ziyaret edip, faaliyet alanlarını ve adreslerini sosyal medya hesaplarımızda paylaşarak, Balâlı hemşehrilerimizin birbirleri ile tanışmalarını sağlayıp ticaret yapmalarına vesile olduk ve esnaflarımızın yanlarında olduğumuzu her zaman hissettirdik.” ifadelerini kullandı.

Tüm Balalı vatandaşları birlik ve beraberliğe davet eden Zorba son olarak, “Amacımız; Balâlı hemşehrilerimizle birlik ve beraberliği tesis etmektir.” dedi.

Balâlılar Etimesgut Sincan Birlik ve Dayanışma Derneği’ne ulaşmak için Instagram üzerinden @bala_etimesgut_sincan_dernegi adresiyle ulaşabilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum