Ankaragücü Beşiktaş sınavını geçebilecek mi? Eryaman’da deplasmanlı kritik randevu!

Süper Lig’de Ankaragücü için kritik gün geldi çattı… Ezeli rekabetin coşkulu bir şekilde yaşandığı Ankaragücü Beşiktaş maçı bu Pazar günü Eryaman Stadyumu’nda oynanacak… Ama bu kez daha farklı bir heyecanla… Çünkü Beşiktaşlı taraftarlar da uzun bir aranın ardından bir aksilik çıkmazsa Ankara deplasmanında yerlerini alacaklar. Hatta geçtiğimiz günlerde Ankaragücü Başkanı Faruk Koca da kritik karşılaşmaya siyah beyazlı taraftarları davet etmiş aradaki husumetin son bulmasını dilemişti. Anlaşılan Başkan Koca’nın çağrısı yanıt bulmuştu ki misafir tribünü de satışa sunulan yerler arasında yerini almıştı.

Ankaragücü camiası, Başkentli taraftarlar her zaman olduğu gibi kapalı gişe yapar, eksiksiz olarak tribünde yerlerini alırlar hatta Beşiktaşlı taraftarlar da eksiksiz bir şekilde yerlerini alır ona şüphe yok fakat karşılaşmada olası bir olumsuz duruma karşı gerekli önlemler alındı mı? Asıl önemli olan konu bu…

Geçtiğimiz sezon Galatasaray maçında yaşanan durumu görmüştük ki o maçta bizzat olarak maçı stadyumdan takip ettim ve Galatasaraylı taraftarlar adeta Başkentli taraftarların gözünün önünde nispet yaparcasına tavırlar sergilemişti. Evet, sonuçta tuttukları takım şampiyonluk maçına çıkıyordu sevinmekte haklarıydı ama bunu bu camiaya gönül veren Başkentlilerin huzurunda yaparak maç çıkışı taraftarın sabrını taşırarak yapmamalılardı… Ankaragücü bunu unutmaz!

Neyse, konuya dönelim…

“Olası bir Beşiktaş galibiyeti durumunda ne olacak?” Siyah beyazlı taraftarlar sevincini yine Başkentli taraftar huzurunda adeta zafer kazanmışcasına kutlayacak. Çünkü en zor deplasmanlardan olan Ankara’dan 3 puanla dönmenin ve ezeli rakibi Ankaragücü’ne karşı galip gelmenin coşkusunu yaşayacaklar… Peki Başkent temsilcimiz buna izin verecek mi? Tabii ki HAYIR!

Benim tanıdığım Ankaragücü taraftarı ne evinde böyle bir şeye izin verir ne de o galibiyeti kutlatır. Bir kez daha belirtiyorum “Ankaragücü bunu unutmaz!” ve bu maç sonu ya da bir sonraki maçta tabiri caizse yol, su, fatura olarak İstanbul ekibine geri döner…

Tabii ki temennimiz bu olası durumların yaşanmaması ve dostluk çerçevesinde iki tarafın da maçı takip etmesi… Umarız olur…

Evet, şimdi de dönelim “Olası bir Ankaragücü galibiyeti” durumuna… Ankaragücü, Beşiktaş karşısında uzun aranın ardından bir ilki başararak sahadan galip ayrılması durumunda ne olacak? Tabii ki tribünler coşacak ve Ankaralı taraftarlar adeta bayramı yaşayacaklar… Bu sefer de misafir tribünündeki siyah beyazlı taraftarların itirazları ve atışmaları başlayacak tabii sarı lacivertli taraftarlardan da karşılık gecikmeyecek… Zaten siyah beyazlı taraftarları evimizde oynanan en son karşılaşma olan Ziraat Türkiye Kupası’nda (ZTK) penaltılarda 5-4 yenmiştik, onun dışında Süper Lig’de en son galibiyetimiz 2011 yılındaki iç saha maçındaydı. O karşılaşma da 1-0 Ankara ekibinin üstünlüğü ile sonuçlanmıştı. Yani Pazar günü Eryaman’da 3 puanı alması Ankaralı taraftarlara adeta bayramı yaşatır. Ayrıca şunu da söyleyeyim ben bu 3 puandan umutluyum çünkü bu sezon Emre hoca ile ilkleri başarıyoruz Gaziantep’i evinde yendik, Başakşehir’den 1 puanla döndük. Takım Emre hocayla formunu yakaladı! Daha ne olsun? Pazar günü de Beşiktaş’ı yendikleri takdirde adeta camia için bir milat olur.

Zaten rakip takıma baktığımızda da zorlu bir süreçten geçtiklerini söylemek yalan olmaz. Yönetim, futbolcu, taraftar üçlemesinde rakip takım adeta sıkıntı yaşıyor… Takıma gerekli transferler yapılmadı, daha ikinci yarı başlamadan Şenol Güneş’in Burak Yılmaz’ın istifasıyla en sonunda Rıza Çalımbay ile anlaşıldı… Yeni başkanları da yine bu süreçte belli olacak. Aslında siyah beyazlı taraftara şöyle bir baktığımızda, Ankara’ya siyah beyazlı yönetime tepkili bir şekilde de gelecekler. Bunu da göz önünde bulundurmak önemli. Şimdiden söyleyeyim takımda olmayan isimler arasında Rosier ve Masuaku da var. Bakalım Başkent temsilcimiz krizi fırsata çevirebilecek mi? Umarız çevirir… Çünkü şu anki süreçte Başkent temsilcimiz daha zinde bir duruş sergiliyor.

Öte yandan bir diğer kanayan yaramız bilet fiyatlarına da değinmek istiyorum. En düşük bilet fiyatı 350 TL’den başlıyor 550 TL’ye kadar devam ediyor. Misafir tribünün fiyatı da 455 TL… Bir maça gitmenin maliyeti bin TL’yi buluyor hatta geçiyor. Tamam, sen ben alırız da bu öğrenciler ne yapacak, bir maça 350 – 500 TL gibi bir ücret verip kalan masraflarını ne yapacak? “Bunun için kombine alınsın daha uygun olur” diyorlar… O zaman da her maça yetişemiyorsa ve almamak daha uygun oluyorsa? Ne yapacak bu taraftar? Bu sene cep yakan bilet fiyatları kritik maçlarda daha da çok cep yakıyor! Deplasman tribünü için fiyatları artırınca doğal olarak bu durum Başkentli taraftarların da belini büküyor… Gelmek isteyen birçok taraftarlarımız diğer masrafları da göz önünde bulundurarak gelemiyor. Gelen takım ne olursa olsun sonuçta Şampiyonlar Ligi maçı izlemiyoruz standart fiyatlar uygulansa biraz daha makul olur!

Sonuç olarak biz ne yazarsak yazalım kesin cevabı bizlere Pazar günü sahada oynanan oyun gösterecek. Gönlümüz tabii ki Ankara temsilcimizden yana ama kim sahaya yüreğini koyarak oynuyorsa 3 puanı o takım alsın, hakem hataları olmadan… Zaten Beşiktaşlı taraftarı da kritik maçta tribünlerde göreceğiz Ankara’daki coşkuyu Başkentli taraftarlar ile birlikte yaşayacak. Neyse ne diyelim kritik karşılaşmada umarız olumsuz bir durum yaşanmaz da Başkentli taraftarlarımız da ikinci yarı Beşiktaş deplasmanında misafir tribününde yerlerini alabilir. İki camia adına güzel bir başlangıç olur…

EZGİ KILIÇ

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum