Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu: İtirazlarımız sürecek biz de Eryaman’da oynamak istiyoruz!

EZGİ KILIÇ / ÖZEL – Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ve Sportif Direktör Emrah Yıldız, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Ankara Bala Haber olarak katılım sağladığımız toplantıda Kaloğlu, Eryaman Stadyumu’na ilişkin ve oyunculara dair değerlendirmelerde bulundu.

“ERYAMAN STADYUMU’NDA OYNAYAMAZSANIZ NASIL BİR YOL İZLEYECEKSİNİZ?”

Spor muhabirimiz Ezgi Kılıç’ın sormuş olduğu “Eryaman Stadyumu şu anda Gençlerbirliği açısından belirsizliğini koruyor peki ilerleyen süreçte TFF yine Gençlerbirliği’nin oynamasını istemezse nasıl bir yol izleyeceksiniz, saha neresi olabilir?” sorusuna

“İTİRAZLARIMIZI YAPACAĞIZ BİZ DE ERYAMAN STADYUMU’NDA OYNAMAK İSTİYORUZ”

“Açıkçası biz buna itirazlarımızı yine dile getiririz. Biz de play-off içerisinde oynayan hedefi olan bir takımız. Taraftarımızı da Eryaman Stadyumu’nda görmek isteriz ama sahanın durumu her iki takım açısından da belirleyici olmalı. Bekleyip göreceğiz ama böyle bir durum olursa da itirazlarımızı yapacağız biz Eryaman Stadyumu’nda oynamak istiyoruz.” yanıtını verdi.

ERYAMAN STADYUMU

“MELİH BOSTAN BİR PİVOT OYUNCU DEĞİL, TAKIMIMIZIN İSE PİVOT OYUNCUYA İHTİYACI VAR”

Son günlerde yıldızı parlayan 19 yaşındaki genç yetenek Melih Bostan’a ilişkin Ankara Bala Haber olarak sormuş olduğumuz, “Melih Bostan gibi elinizde genç bir yetenek varken Melih ve Yatabare tercihinde değişikliğe gidecek misiniz?” sorusuna da yanıt veren Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, “Mustapha Yatabare ile Melih’in oyun stili ayrı Melih Bostan savunma arkasında koşan, driplin yapan, pozisyonlara girmeye çalışan birisi. Daha 19 yaşında olan Melih’i de bu kulübe ben aldım zaten Eskişehirspor’da çok forma şansı bulamamıştı. Melih ancak Yatabare ile oynadığında bir şeyler yapabilecek katkı verebilecek bir oyuncu, pivot bir oyuncu değil, biz zaten sistem olarak pivot bir oyuncuya ihtiyaç duyan bir takımız. Bu ligdeki diğer takımlar için de geçerli mutlaka pivot oynayan bir santraforları vardır, bir tane de hareketli onun boşluğunu dolduran santraforlar vardır. Melih normalde kenar oyuncusu ama ben onu forvette deniyorum, o yüzden ikisi farklı oyuncular. Oyuncu doğru zamanda doğru yerde oynamalı. Futbolda oyun skor işidir o an şansını doğru kullanan forma şansı bulabiliyor. Melih de şansını doğru kullandı ve forma şansı bulabildi. Hep birlikte onun gelişimini göreceğiz. Tek bir maçta onun gelişimini göremeyiz. Futbol süreklilik ister.” ifadelerini kullandı.

MUSTAPHA – SAMBOU YATABARE KARDEŞLER

“MELİH HER NE KADAR GOL ATSA DA ÇOK EKSİKLİKLİKLERİ VAR”

Ardından sözü devralan Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız da, “Melih’in takıma transfer olduğunda bir 10 kilo fazlası vardı. Melih kardeşimiz Fenerbahçe’den geldi. Belki de Sinan hoca olmasaydı Melih bizim aramızda olmayabilirdi. Gerçekten sabırlı bir şekilde Melih’i bu seviyeye getirdik. Melih her ne kadar gol atsa da çok eksikleri var, karşılamada süre aldığı takdirde bu eksiklikleri göreceksiniz.” dedi.

EMRAH YILDIZ

MELİH BOSTAN

Öte yandan gündeme dair konuşan Sinan Kaloğlu’nun açıklamaları ise şu şekilde;

“BİZİM ANLAŞMALARIMIZ ERYAMAN STADYUMU’NA GÖRE”

Gençlerbirliği olarak müsabakaları Eryaman Stadyumu’nda oynamak istediklerini belirten Sinan Kaloğlu, “Bizim stadımız Eryaman Stadı. Sezon başında stat bakımda olduğu için Keçiörengücü bize kapılarını açtı. Biz sezon başında maçlarımızı orada oynadık. Fakat kulübümüzün sattığı kombine biletler ve localar var. Ayrıca reklam anlaşmaları var. Bunların hepsi Eryaman Stadyumu’na göre anlaşmaya varılıyor” diye konuştu.

“SAHA ZEMİNİNDEN BENİM CANIM YANDI, OYUNCUM SAKATLANDI”

Kaloğlu, Eryaman Stadyumu’nun zeminiyle ilgili son dönemdeki açıklamalarından önce MKE Ankaragücü ve Trabzonspor tarafından da açıklamaların olduğuna dikkat çekerek, “Saha zemini yüzünden ben oyuncumu kaybettim. Benim en etkili oyuncularımdan birinin çapraz bağları koptu ve sezonu kapattı. Gaziantep’teki statta tek takım oynuyor onun da zemini bozuk. Genel anlamda Türkiye’deki statların zeminleri bozuk. Bizimki daha tehlikeli boyuta geldi. Çünkü oyuncumun sakatlığını gözümün önünde gördüm. Haliyle benim canımı acıtıyor. Federasyon yetkilileri sadece bizim sahayı değil tüm sahaları kontrol etmek zorunda. Önce futbolcunun sağlığı önemli. Kulüpler, futbolculara çok büyük yatırım yapıyor” ifadelerini kullandı.

“GENİŞ KADROSU OLAN TAKIMLARA KARŞI OYNUYORUZ”

Gençlerbirliği’nin son dönemdeki maçlarında bitiricilik anlamında sorunlar yaşamasının hatırlatılması üzerine Kaloğlu, “Bodrum maçında biz iyi oynadık. Sadece gol atamadık. Hatta boş kaleleri kaçırdık. Çorum maçında da kötü oynamadık, son 30 dakika rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra bir baskı kuramadık. Yine pozisyonlarımız vardı, direkten dönen toplarımız vardı. İkinci yarının ilk maçında Ümraniyespor ile oynadık ve kaçırdığımız net pozisyonları gördünüz. Biz her hafta play-off gruplarına karşı oynuyoruz. Geniş kadrosu olan, kaliteli oyunculara karşı oynuyoruz. Biz iyi bir mücadele gösteriyoruz ama skor alamıyoruz. Skor almakla, takımın kötü oynaması arasında fark olduğunu düşünüyorum. Çorumspor, Ümraniyespor ve Eyüpspor gibi takımlar bizden çok daha büyük bütçelerle kurulmuş, kadro derinliğine sahip takımlar. Maalesef gol yollarındaki beceriksizliğimiz, şansızlığımız bizim sonuç almamızı engelledi” değerlendirmesinde bulundu.

ANKARA’DA YILLARDIR BU SORUN HEP GÜNDEMDE

Eryaman Stadyumu’nun bakım masraflarının Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü tarafından karşılandığını dile getiren Sportif Direktör Emrah Yıldız, “O zaman Ankaragücü’ndeydim, şampiyon olduğumuzda Osmanlı Stadı’nda oynamıştık. Malatya maçını iç sahada oynamıştık, federasyon Beşiktaş maçında bize yazı gönderdi, bir anda maç Kayseri’ye alındı. Yıllardır bu sorun hep gündemde. Burada en son yargılanacak kişiler teknik direktörler. Marka değeri diyoruz ama Türkiye’deki sahaların hali belli. Federasyonun sporcu sağlığı için devreye girip yaptırım uygulaması gerekiyor” dedi.

“ANKARAGÜCÜ CAMİASINI SEVİYORUZ

Öte yandan bir diğer Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü’ne de övgüyle değinen Kaloğlu, “Ankaragücü Ankara’nın güzide ve köklü takımlarından birisidir. Her zaman desteğini gördüğümüz bir kulüptür. Saha zeminine ilişkin yapmış olduğum açıklamadan dolayı yanlış anlaşıldım fakat o niyetle demedim Ankaragücü camiasını seviyoruz. 19 Mayıs Stadyumu’nun yapımının hızlanması da MKE Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca’nın emeği sayesindedir. Faruk Koca’nın istifası da bizi derinden üzmüştür, keşke daha fazla görevine devam edebilseydi.” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum