e Devlet seçim yeri sorgulama işlemi nasıl yapılır? e Devlet seçmen SORGULAMA!

81 ilde 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için heyecan sürüyor. Belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetlerinin belirleneceği seçimde, seçmenler de adaylar kadar heyecanlı…

Seçimde sandığa giderek oy kullanacak olan vatandaşlar 31 Mart’a sayılı günler kala seçim yeri sorgulamak için araştırmalara koyuldu…. Bu gelişmeyle beraber oy kullanacakları yeri merak eden seçmenler, e Devlet uygulamasından araştırmalarına yanıt buldu. İşte e Devlet seçim yeri sorgulama işlemi ve e Devlet seçmen SORGULAMA!

e Devlet SEÇMEN YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

e Devlet seçim yeri sorgulama işlemini merak eden vatandaşlar, e Devlet uygulamasını açıp, T.C. Kimlik NO ile giriş yaptıktan sonra “Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı” kategorisine girip orada bulunan “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” adresine tıklayabilir.

Yukarıda belirttiğimiz işlemleri gerçekleştirdikten sonra tüm seçmenler kolay bir şekilde oy kullanabileceği yeri ve sandık numarasını öğrenebilecek.

e Devlet SEÇMEN YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2024 TÜRKİYE YEREL SEÇİMLERİ NEDİR?

2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye’deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerdir. Seçim sonucunda belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecektir.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum