Icardi’den Ankaragücü taraftarına skandal hareket! Ankaragücü kulübü TFF’ye başvuruyor!

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Başkent temsilcimiz MKE Ankaragücü Galatasaray SK ile Eryaman Stadyumu’nda kozlarını paylaşmıştı. Karşılaşma 3-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlanırken maçta yaşanan olaylar ise spor gündemine damga vurdu.

Ankara deplasmanından 3 puanla dönen sarı kırmızılı takımda takımın yıldız ismi Mauro Icardi’nin karşılaşma esnasında Ankaragücü taraftarına yaptığı hareket ‘pes artık’ dedirtti.

Sosyal medyada düşen ve kısa süre içerisinde tepki çeken görüntülerde; tribünden Mauro Icardi’ye bir su şişesi fırlatılıyor ve bu hareket sonrası futbolcu da şişenin geldiği kale arkası tribününde bulunan sarı lacivertli taraftarların olduğu tarafa doğru cinsel organını gösteriyor. Görüntüler kısa süre içerisinde tepkilerin hedefi olurken Ankaragücü camiası ve Fenerbahçe camiasından da tepkiler gecikmedi.

Eski adıyla Twitter olan X uygulamasında #IcardiyeCezaVerTFF başlığı kısa süre içerisinde Trend Topic (TT) olurken Mauro Icardi’nin PFDK’ya sevk edilmesi istendi.

“TFF KURULLARINA BAŞVURU YAPILACAKTIR”

Bu gelişme sonrası Ankaragücü’nden de açıklama gecikmedi. Icardi’nin sportmenliğe aykırı hareketi sonrası gerekli işlemlerin yapılacağını belirten Başkent temsilcisi, “18.02.2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü -Galatasaray A.Ş. müsabakasında, Galatasaray profesyonel futbolcusu Mauro Icardi’nin tribünlerimize doğru yapmış olduğu sportmenlik dışı hareket ile ilgili olarak, gerekli disiplin soruşturmasının başlatılması için TFF ilgili kurullarına başvuru yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’DEN DE TEPKİ GELDİ

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan sosyal medya hesabından “Sosyal medyada dolaşan rakip tribünlere yapılan hareketin görüntüsü seviyesizlik ve tribünleri sahaya indirme çabasıdır! Tribün çekimi ile her şeyin gözler önünde olduğu bu hareket TFF tarafından görülecek mi? Bu yanlış PFDK’ya sevk edilecek mi? merakla bekliyoruz…” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Öte yandan daha önce benzer hareketten dolayı PFDK’ya sevk edilen Raul Meireles ve Sadık Çiftpınar 4’er maç, Robin Van Persie 3 maç, Rosier 3 maç ve Pascal Nouma da 7 ay men cezası almıştı.

Konuyla ilgili Arjantinli futbolcunun alacağı ceza henüz belirsizliğini korurken Galatasaray cephesinden de herhangi bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili bir gelişme yaşanması halinde haberimizde yer alacaktır.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum