Bursasporlu taraftarlardan kardeş takım Ankaragücü’ne büyük destek! Beşiktaş maçı için Ankara’ya geliyorlar!

Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final heyecanı yarın Ankara’da Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşması ile başlayacak. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmada ise sahada üstünlük kurabilen takım adını finale yazdıracak.

Rövanş maçının ilkinin oynanacağı Ankara’da ise heyecan dorukta Ankaragücü yönetiminin ve taraftarının final için kenetlendiği maça saatler kala nefesler tutulmuşken Başkent ekibine bir destek de ezeli dostu Bursaspor’dan geldi. Bursasporlu taraftarlar Başkentli taraftarları böylesi bir günde yalnız bırakmak istemedi.

Bursaspor’un bir taraftar sayfası, Ankaragücü’nün Ziraat Türkiye Kupası’nda rakibinin Beşiktaş olarak belirlendiği tarihte (28 Şubat 2024) sosyal medya üzerinden kardeş takım Ankaragücü’nü böylesine kritik maçta yalnız bırakmamak istediklerini belirterek Ankara’da Ankaragüçlü taraftarlar ile birlikte maçı izlemek istediklerini “STADINIZDA BİZE DE YER VAR MI KARDEŞ? @Ankaragucu paylaşımı yaparak dile getirmişti.

Başkentli taraftarlardan olumlu yanıt alan ve ilgi gören bu paylaşım kısa süre içerisinde yorum yağmuruna tutuldu. Bursaspor, Ankaragücü ve Beşiktaş taraftarının dahil olduğu paylaşımda Beşiktaş taraftarı, “Gelmesinler” şeklinde yorumlar yaparken Ankaragüçlü taraftarlar ise “Stat sizin her zaman bekleriz” şeklinde yorumlarda bulundu.

İşte Ankaragücü taraftarının yorumlarının bir kısmı…

Ankaragücü taraftarının yorumları sonrasında yeniden paylaşım yapan sayfa, paylaşımına “GELİYORUZ KARDEŞ” notunu düşerek, “Kardeşimiz Ankaragücü’nün yarın oynayacağı Beşiktaş Jimnastik kulübü karşılaşmasında bizlerde yerimizi alacağımızı belirterek, şimdiden Ankaragüçlü kardeşlerimizle yarın görüşmek üzere olduğumuzu iletiyoruz.” dedi. Böylelikle Bursasporlu taraftarlar, Ankaragücü – Beşiktaş maçını Ankaragüçlüler ile beraber Eryaman Stadyumu’ndan izleyeceklerini belirtti.

Bu gelişme kısa süre içerisinde iki kardeş camia arasında memnuniyetle karşılandı, Ankaragücü taraftar sayfalarından da paylaşım gecikmedi. Ankaragücü taraftar sayfalarının bir kısmı da “Kazasız belasız gelin kardeşler” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Bu gelişmelerden sonra iki ezeli dost Ankaragücü ve Bursaspor taraftarının karşılaşmayı Ankara’da beraber takip etmesi bekleniyor. Öte yandan Süper Lig’de Ankara deplasmanına gelen Beşiktaşlılar ise İl Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda Ziraat Türkiye Kupası’nı sahadan takip edemeyecek.

Beşiktaşlı taraftarlar gelmediği için boş kalan deplasman koltukları ise Ankaragüçlü taraftarlar için satışa açıldı. Ankaragücü tarafından yapılan açıklamada ise “23 Nisan Salı günü oynayacağımız Beşiktaş JK karşılaşması öncesi biletlere gösterilen yoğun ilgi nedeniyle misafir tribünü biletleri, taraftarımız için satışa sunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Biletleri internet üzerinden online olarak Passolig uygulamasından satın alabilirsiniz.

ANKARAGÜCÜ – BURSASPOR KARDEŞLİĞİ NEREDEN GELİYOR?

Yıllardır süren Ankaragücü ve Bursaspor kardeşliği şehit emaneti.

Bursaspor tribünlerinin eski simalarından Abdülkerim Bayraktar Ankara’da Üniversite okuduğu dönemlerde, yeşil beyazlı formasıyla sarı lacivertli tribünlere girmeye başlamıştı. Sarı lacivertli taraftarlar başlarda Bursaspor forması ile Ankaragücü’nü desteklemesine bir anlam veremezken sonradan Abdülkerim ile bir dostluk kurdu. Ankara’da okuduğu süre boyunca Ankaragücü’nün hiçbir maçını kaçırmayan ve yeşil beyaz atkısını boynuna takıp her maça giden Abdülkerim Bayraktar bu iki takım arasında bir dostluk köprüsü kurmaya başladı.

Okulunun bitmesinin ardından 1993 yılında askere giden Abdülkerim Bayraktar’ın Mardin’de şehit düşmesi, hem Bursaspor hem de Ankaragücü taraftarlarını derinden üzdü. Şehit Abdülkerim Bayraktar’ın Bursa’daki cenazesine Ankara’dan çok sayıda taraftar sarı lacivertli formaları ile katılırken Bursaspor taraftarı ile birlikte saf tuttu.

Şehit Abdülkerim Bayraktar’ın cenaze töreninin ardından bu iki takım arasındaki dostluk iyice pekişti.

Bursaspor’lu taraftarlar 1993 yılından bu yana her maç dakikalar 6’yı gösterirken stadyumu ‘ANKARAGÜCÜ’ sesleri ile inletirken, Ankaragücü taraftarları ise her maçın 16. dakikasında stadyumu ‘BURSASPOR’ sesleri ile inletmeye devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum