Ankaragücü’nün yeni Başkanı İsmail Mert Fırat kimdir, ne iş yapıyor? İsmail Mert Fırat Faruk Koca yönetiminde miydi?

Süper Lig’de Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü’nde Başkan Faruk Koca’nın istifa kararının ardından yeni başkan belli oldu. Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Faruk Koca’nın istifa dilekçesinin işleme alındığını belirterek İsmail Mert Fırat’ı duyurdu. Peki İsmail Mert Fırat kimdir? İsmail Mert Fırat ne iş yapıyor? İsmail Mert Fırat Faruk Koca yönetiminde miydi? İşte detaylar…

İSMAİL MERT FIRAT KİMDİR, NE İŞ YAPIYOR?

İsmail Mert Fırat 1981 yılında Malatya Darende’de dünyaya geldi. 1998 yılında Ankara Aydınlıkevler Ticaret Lisesi’nden mezun olan İsmail Mert Fırat gıda ve inşaat sektörüne atılarak iş hayatına başladı. Gıda sektörünün önde gelen markalarından aynı zamanda da aile şirketlerinden olan Fırat Tahin ve Susam A. Ş.’de çalışmaya başladı. Ardından 2005 yılında inşaat sektörüne de adım atan İsmail Mert Fırat, Fırat Life Yatırım A.Ş. firmasını kurdu. Fırat Life Style markası ile inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Fırat, inşaat sektöründe pek çok konut projelere imza attı. 2021 MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu listesinde yer alan Fırat, 12 Aralık itibarıyla Başkan Faruk Koca’nın istifasıyla kulübün yönetim kurulu başkanlığına oy birliği ile seçildi.

Böylelikle İsmail Mert Fırat, Faruk Koca’nın yönetiminde yer aldı. Hatta İsmail Mert Fırat’ın Faruk Koca’ya yakın isimler arasında olduğu da biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum