Ankaragücü’nün 5 maç seyircisiz oynama cezasına ZTK maçı dahil mi?

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında oynanan olaylı MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor maçında Başkent temsilcisine verilen ceza belli oldu.

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği cezayı açıklayan PFDK, Ankaragücü’ne 5 maç evinde seyircisiz oynama cezası ve 2 milyon lira para cezası verdi.

Öte yandan hakem Halil Umut Meler’e yumrukla saldıran eski başkan Faruk Koca da 5 yıl hak mahrumiyeti aldı. Böylelikle Faruk Koca’nın cezası 3 yılı geçtiği için futboldan ömür boyu men edildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Başkentli taraftarlar da “5 maç evinde seyircisiz oynama cezası” ile karşı karşıya kalması sebebiyle Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasına ilişkin araştırmalara koyuldu.

Peki 5 maç evinde seyircisiz oynama cezası alan Başkent temsilcisi Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) maçında takımını sahada destekleyebilecek mi? İşte detaylar…

ANKARAGÜCÜ TARAFTARI ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇINA GELEBİLECEK Mİ?

Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele eden Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü, Süper Lig’de mücadele ettiği olaylı maç sonrası yaşananlardan dolayı 5 maç evinde seyircisiz oynama cezası aldı.

Bu gelişme kısa süre içerisinde gündem olurken akıllara takılan bir diğer soru da “Ziraat Türkiye Kupası maçı için alınan ceza geçerli mi?” sorusuydu…

DEPLASMAN YASAĞI YOK

Kupa maçına dair net bir açıklama yapılmasa da verilen cezanın resmi maçlar için olduğu biliniyor. Yaşanan olayların ZTK turnuvasıyla uzaktan yakından bir alakası olmasa da Başkentli taraftarlar ZTK müsabakasının da resmi maç olmasından dolayı takımına destek amaçlı stadyumda yerlerini alamayabilirler. Ayrıca Başkentli taraftarlar deplasman maçlarında takımlarını destekleyebilecekler.

ANKARAGÜCÜ, ÇAYKUR RİZESPOR İLE ZTK’DA DA KARŞILAŞACAK

Öte yandan Süper Lig’in 15. haftasında evinde Çaykur Rizespor’u ağırlayan ve olayların yaşandığı karşılaşmanın ardından Başkent temsilcisi ZTK’da da yine Rize ekibiyle kozlarını paylaşacak. Kritik karşılaşma 16 Ocak tarihinde Eryaman Stadyumu’nda oynanacak.

NE OLMUŞTU?

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor maçında ortalık karıştı.

Başkent temsilcisinin konuk ettiği müsabaka 1-1 berabere biterken iki takım kırmızı kart görerek maçı 10 kişi tamamladı, maçın bitiş düdüğü ile birlikte ise sahada adeta tansiyon yükseldi.

Eryaman’da oynanan mücadelenin bitiş düdüğü ile birlikte hızlıca sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler‘e yumruk ve tekme attı.

Saldırı anları kameralara yansırken, Meler’in sol gözünün morardığı görüldü. Meler’in elmacık kemiğinde de çatlak tespit edildi.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum