CHP Balâ İlçe Başkanlığı: YSK ilçede sandıkların ve geçersiz oyların yeniden sayılmasına yönelik talebimizi reddetti!

CHP Balâ İlçe Başkanlığı, 31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimler sonrasında resmi hesaplarından bir paylaşım yaptı.

İlçede seçimi 2. sırada tamamlayan CHP, seçim sonrası İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sandıkların ve geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda itirazda bulunduklarını fakat itirazların reddedildiğini belirtti.

İlçede 1 Nisan günü itibariyla 95 sandığın yeniden sayılması ve geçersiz oyların yeniden sayılması için itirazlarda bulunulduğunun da altını çizen CHP Balâ İlçe Başkanlığı, şu mesajı yayımladı;

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

31 Mart 2024 yerel seçimleri sürecine yaklaşık 63 gün kala adayımız Sn. İsa Kaplan; Genel Merkezimizin talebi ve Parti Meclisi Üyelerimizin kararı ile İlçemizde Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmiştir.

Kampanya süresi zarfında 55 Mahallemizin tamamını ziyaret ederek; gerek geniş katılımlı toplantılar, gerek muhtar ve muhtar adayı ziyaretleri, gerek ev ziyaretleri çerçevesinde; Belediye Başkan Adayımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarımız ile birlikte sıkılmadık el, gidilmedik ev bırakmayarak, uyumlu ve verimli bir çalışma sergiledik.

Seçim günü 95 sandığımızın tamamından ıslak imzalı tutanaklar teslim alınıp, İlçe Seçim Kurulunda partimizi temsil eden Avukatımız ile iletişim halinde olarak gerekli karşılaştırmaları yaptık.

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra;

1 Nisan günü itibariyle İlçe Seçim Kuruluna; 95 sandığın yeniden sayılması ve geçersiz oyların yeniden sayılması için itirazlarda bulunduk. İlçe Seçim Kurulu tarafından yaptığımız itiraz başvuruları reddedildi.

3 Nisan günü itibariyle reddedilen İlçe Seçim Kurulu itirazlarımızı; Seçim Kurulunda görevli avukatımız ile birlikte İl Seçim Kuruluna taşıyarak; 95 sandığın yeniden sayılması ve geçersiz oyların yeniden sayılması ile ilgili itiraz dilekçelerimizi sunduk. İl Seçim Kurulu da, İlçe Seçim Kurulu gibi yaptığımız itirazlarımızı reddederek, sandıkların yeniden sayılmasını ve geçersiz oyların yeniden sayılmasını kabul etmedi. Ortaya çıkan durum itibari ile Genel Merkezimiz tarafından YSK’ya başvurularda bulunulmuş olup, sandıkların ve geçersiz oyların yeniden sayılması ile ilgili itirazı; İlçe ve İl Seçim Kurullarının verdiği karara uyarak reddetmiştir.

İlçe Başkanlığımız olarak; 31 Mart Yerel seçimler sürecinin bitmesinden itibaren, gerekli itiraz süreçlerini titizlikle ve önemle takip ederek seçimlerin tekrarlanması, sandıkların ve geçersiz oyların yeniden sayılması işin gereken tüm mücadele verilmiştir.

Ancak; partimizde daha önce görev yapan ve hala üyeliği bulunup, yasal itiraz süreçleri içerisinde; kurumsal kimliğimizi karalamaya çalışan, spekülasyonlar yaratıp toplumu ve kamuoyunu yanlış bilgilendirip, partimizi yıpratmaya çalışanlar ile ilgili gerekli tespitler yapılmıştır. Bu kişiler ile ilgili gerekli disiplin süreçleri işleyeceğini tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Partimiz; İlçemizde girdiğimiz yerel seçimler süreçleri içerisinde en fazla oyu alarak, rakibi ile arasındaki puan farkını en aza indirdiği ve en çok meclis üyesi (6) çıkarttığı bir seçim dönemi yaşamıştır.

Bu süreçte emekleri geçen başta kadın ve gençlik kollarımız olmak üzere; Belediye Başkan Adayımıza, tüm yönetim kurulu üyelerimize, gönüllülerimize ve meclis üyesi adaylarımıza teşekkür ederiz.

Tüm Ankara ve Türkiye genelinde gerçekleşen baharı, Balâ’da da gerçekleştirmek üzere çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.

Balâ’ya bahar gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Saygılarımızla

CHP Balâ İlçe Yönetim Kurulu Adına

İlçe Başkanı

Nevzat Çoşan

CHP Balâ Kadın Kolları Yönetim Kurulu Adına

İlçe Başkanı

İlknur Çoşan Güzel

CHP Balâ Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Adına

İlçe Başkanı

Yusuf Çağlıyan

BALA’DA SON SÖZ SANDIKTA SÖYLENDİ

Öte yandan Bala’da kıran kırana geçen seçim çalışmalarının ardından son söz geçtiğimiz hafta sandıkta söylenmişti.

Adayların yoğun mesai ve emekle çalışmalarını sürdürdüğü Bala’da geçen dönem AK Parti Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran 7 bin 621 oyla güven tazeleyerek yeniden Başkan seçilirken Buran’ı ise sırasıyla; CHP Bala Belediye Başkan adayı İsa Kaplan 6 bin 631 oyla, BBP Bala Belediye Başkan adayı Abbas Şahin 2 bin 840 oyla, İYİ Parti Bala Belediye Başkan adayı Levent Gürbüz de 872 oyla takip etmişti.

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap

Oturum Aç

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Şifremi Unuttum